Spring naar inhoud

Netwerken met meelwormen

17 juli 2011

Na een lange autorit over provinciale wegen, parkeer ik de Renault Grand Scénic voor het gebouw van Gouda’s Verzekeringen waar ik de netwerkbijeenkomst ‘Female Business Festival’ bij zal wonen.

Aansluitend op de plenaire bijeenkomst met drie inspirerende vrouwen en een prachtige gastvrouw, waaieren ruim 120 vrouwelijke ondernemers op hakken door het gebouw uiteen naar diverse workshops.

Tijdens “Ontdek wie je bent en wees het dan expres” van een pittige Tessa Faber leer ik hoe je jouw eigen kernkwaliteiten kunt analyseren en daar zelfs automerken bij kunt gebruiken. Het blijkt dat alle aanwezige solo-onderneemsters moeite hebben om te zeggen hoe zij ergens in excelleren.

Bij wijze van oefening leg ik mijn onbekende buurvrouw uit dat ik mijzelf graag als een Carrera (Porsche) zie: de Carrera kan rustig rijden maar ook enorm snel gaan, ze biedt hoge kwaliteit, is stoer maar elegant en laat het zelden afweten. Mijn buurvrouw daarentegen noemt zich eerder een Volkswagen Polo, want ze begint net met haar werk als coach en wil haar klanten een degelijk en goed advies geven. Heerlijk om zo over je personal branding na te denken.

Marketeer Linda Spaanbroek gaat hier nog eens verder op in tijdens “Meer klanten met minder moeite”. Zij adviseert om te brainstormen met mensen van buiten je vak. Vaak kom je dan veel verder in het buiten de kaders denken en doe je briljante ideëen op.

Even later, tijdens het walking dinner, eet ik voor het eerst enkele naar hosties smakende meelwormen. Nooit gedacht dat ik die zou eten.

Carrera

Netwerken met Meelwormen

Boordevol inspiratie rijd ik via omleidingen terug naar Amsterdam. Ik doe alsof ik in een Carrera zit.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: