Spring naar inhoud

Jouw hulp tegen de kou voor deze 30 weeskinderen in Lviv

1 februari 2012

Brrrrr, koud hè…
Het is koud deze dagen in Nederland. Ik ben blij met de verwarming thuis en op kantoor en het warme bad dat ik ’s avonds kan nemen. Hoe anders is dat nu voor de 30 weesjes die ik vorig jaar leerde kennen… Zij wonen in Lviv (Oekraïne) op 250 km van Tjernobyl. Zij zijn tussen de 4 en 15 jaar oud. Het weeshuis maakt deel uit van een internaat: een enorm groot, kil gebouw. Lange gangen, koude stenen vloeren, geen warm water, geen doucheruimte.

Amsterdam Tekstbureau weeshuis Lviv

30 weesjes in Oekraïne

Hulp voor nu en straks
Sindsdien hebben deze kinderen een bijzondere plek in mijn hart en probeer ik hun leefomstandigheden beter te maken. Voor nu en in de toekomst. Zodat zij straks na de ‘veilige thuishaven’ van het weeshuis ook kunnen slagen in de echte wereld. Vanaf 16 jaar staan zij namelijk op straat, zonder huisvesting, familie en vaak zonder werk.

Doe mee met de volgende expeditie in mei 2012
De Gildefoundation vindt het leuk om samen met jou en andere relaties 4 dagen naar Lviv te gaan. Zij zet geldelijke bijdragen in voor duurzame veranderingen voor deze kinderen. De stichting gaat in mei van dit jaar weer om hopelijk weer drie gerenoveerde slaapkamers te kunnen inrichten. Er is nog 1150 euro nodig om deze drie slaapruimtes te creëren en te voorzien van goede bedden, fijne matrassen en vooral warm beddengoed!

Mocht je jezelf ook graag fysiek inzetten om hun situatie te verbeteren, of op afstand met een ander soort bijdrage, voel je vrij. Mijn reisverslag vind je in de bijlage. Op de laatste bladzijde vind je informatie over hoe jij zelf kunt bijdragen. 

Amsterdam Tekstbureau helpt mee

Zelf helpen bij het inrichten van de slaapkamers

Begin bij jezelf
De Gildefoundation organiseerde deze reis om de eerste drie slaapkamers die zij had gerealiseerd, te helpen inrichten. Samen met 8 andere Nederlanders werkte ik ter plaatse  om bedden en kastjes in elkaar te zetten. Ook maakte ik samen met de kinderen een muurschildering om de kamers op te vrolijken. Wat genoten ze daarvan en ik van hen!

Gildefoundation verslag BS

One Comment leave one →
  1. 1 februari 2012 16:21

    Goed bezig Brenda! Fantastisch

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: