Spring naar inhoud

Concert Laura Pausini echt WOW!

20 mei 2012

Amsterdam Tekstbureau blogt over Laura Pausini

Gisteravond had ik een verrassingsdate met manlief Raoul. Een half jaar geleden zei hij al dat ik de avond van 19 mei bezet moest houden. Ik haalde hem op in het centrum en we liepen over de wallen naar de metro op de Nieuwmarkt. Onderweg bestelde hij snel een falafel voor ons om uit de vuist te eten, dus ergens een hapje eten zouden we niet … In de metro stonden allemaal matrozen en dames verkleed als zeelieden. Die gingen naar de Toppers in de Arena. Aha, dacht ik, wij gaan daar dus ook heen. Raoul speelde nog mee, ‘jammer hè, dat ik het niet kon vertellen en we nu geen matrozenpak aan konden doen’. Gelukkig, dacht ik. Helemaal geen zin in zo’n verkleedpartij. Maar goed, het wordt Toppers dus. Dacht ik.

Voor de Arena op het plein was het één grote wit-blauwe massa van matroosjes. Waar zij rechtsaf gingen, gingen wij… linksaf… de Heineken Music Hall in. En dat was pas TOPPPP!  Grote posters van mijn grote jeugdheldin Laura Pausini op de glazen deuren! Dat was dus de verrassing. De Inedito World Tour van Laura Pausini. Niet te filmen. Met een brok in de keel achter Raoul aan, want we waren behoorlijk laat.

Was dit idee van Raoul een verrassing, zeker zo verrassend was Laura zelf. Wat is zij mooi geworden en wat zingt ze prachtig. Eerst een paar ‘rock’ nummers die ik goed trok (ik houd normaal niet super van rock) en geleidelijk aan naar de drie hits uit haar beginjaren, waar we haar allemaal van kennen. Pas toen kon ik uit volle borst in het prachtige Italiaans meezingen. Hoe zalig! Strani amori, La solitudine, Non c’è. Gelukkig is ze niet blijven ‘hangen’ in deze tijd en heeft ze een mooie stem ontwikkeld met een prachtig volwassen uiterlijk. Zij kan alle kanten op. Dat was ook wel te merken met alle verkleedpartijen. Minstens zes keer had ze een andere outfit aan, van glam met goud en glitter tot sporty in jeans en wit shirt. Tijdens het concert waren er op een scherm gave filmpjes en lichteffecten te zien.

Door haar overwinning in 1993 op Sanremo werd ze als 18-jarige ook in Nederland bekend. Daardoor heeft Laura een grote liefde voor Nederland en praatte tussendoor ook een beetje Nederlands.

Jammer dat ze recent bij ons geen hits heeft gescoord, hopelijk komt daar snel verandering in. Het laatste nummer  was in elk geval veelbelovend: Non ho mai smesso (di pensare a te): ik ben nooit opgehouden met aan je denken.

No comments yet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: